top of page

UTAZÁS - NYARALÁS

822px-Bonprix_it's_me_logo.png

Megfelelő ruha a megfelelő helyen:

nyári alapdarabok

Szöveg: Szeszler Szilvia - Képek: Wiandt László és Jakatics Róbert
colombo2.jpg

Elmúlt a nyár, de ahogy a reklám mondta anno: „Lesz jövőre is” és ha van egy kis szerencsénk, még ebben a téli szezonban újra átélhetjük a „Télből a nyárba” korábban már olyannyira ismert és szeretett érzését. Mi, hölgyek nagyon várjuk, hogy végre egy tengerparton élvezzük a mediterrán vagy trópusi napsugarat és a tenger vagy az óceán hullámait, de legalább annyira fontos számunkra a külcsín is, hogy az utazás során milyen lesz a megjelenésünk és igen nagy gonddal állítjuk össze a ruhatárunkat.

 

A fiatal korosztálynál ugyan divat az egy farmer short és top, maximum egy strandruha és hátizsák felszerelés, de náluk is egyre kevésbé, hiszen a social media előretörésével egyre nagyobb az igény a nyaralás során készített fotók megosztására és ott bizony nem lehet ugyanabban az öltözetben virítani egy hétig a képeken.

 

Ráadásul az évek múlásával egyre nagyobb az igényünk arra, hogy „megadjuk a módját” az utazásnak, akár nyaralni, akár városlátogatásra megyünk. Idővel már nem mindegy, hogy hogyan érezzük magunkat az út során és valljuk be – különösen a hölgyek -, hogy szeretünk igazán jól mutatni a fotókon. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit viselünk. A nyaralás, a nyári utazás nélkülözhetetlen darabjai:

20200907_151253.jpg
követseg 22 m (2).jpg

A fehér nyári ruha

 

A nőiesség mintaképe, nélkülözhetetlen. Akár a tengerparton, a homokon vagy ott egy közeli étteremben, városnézésen fotózkodunk benne, telitalálat. Finom, nőies.

Egyszínű változata a beach fotók kihagyhatatlan kelléke, virágos változata a városnézések, a tengerparti vacsorák eleganciáját biztosítja. Egy kalappal, amely lehet elegáns fehér vagy szalmakalap, teljes a hatás.

 

A fürdőruha

 

Ma már óriási a választék fürdőruhákból. A bikinit választóknak nem árt némi önkritikát gyakorolni, mielőtt ezt választják, habár ma már vannak igazi retro darabok is a piacon, amelyek nem csak parányi alsórésszel, hanem adott esetben magasra szabottal kínálják a kedvelt együttest, szerencsés esetben nem csak ápol és eltakar, de tart, sőt erősen meg is tart, túl a divat elemeken. Az egyrészes fürdőruhával nem lehet mellé lőni, mindenkinek jól áll. Úszáshoz, sznorkellezéshez mindenképpen ezt javasoljuk, akár a sportos, akár a divatosabb változatot, mert rém kellemetlen, amikor az erősebb hullámzás megfoszt minket az alsó résztől és ezzel méltóságunktól is. Praktikus darab az utóbbi években piacra dobott tankini, amely fürdőruha anyagból készített topból és bikini alsóból áll. A topba általában be van építve a melltartó rész, így egy szoknyával vagy nadrággal utcára is hordható viselet.

A színes nyári ruha

 

Legyen az feltűnő színű, a manapság divatos erős kékek, pinkek vagy sárgák egyike vagy mintás, legyen hosszú és elegáns vagy térdig érő és csinos, szabott vagy lenge – a nyári ruha nélkülözhetetlen az utazás során. Minimum ötöt pakoljunk be belőle, egészen kicsire össze lehet hajtogatni, én inkább tízet javasolnék, ebből öt az elegánsabb fajtából az esti vacsorák eleganciájához.

 

A nyári overál

 

Az utóbbi évek sikerdarabja. Ma már mindenféle stílusban és anyagból készül, kiválthatja a ruhát is, akár nappali kirándulásra, amikor is rendkívül praktikus a nadrágrész miatt és az elegáns darabok megállják a helyüket a nyári esték vacsoráin, sőt koktélpartikon is. Telitalálat, nem lehet mellé lőni ezzel sem, csinos, karcsúsítja és nyújtja az alakot. Két-három darabot pakoljunk be ebből is, kicsire hajtva nem sok helyet foglal.

Maldiv mod 1.jpg
IMG_20190909_141757MOD_1800px.jpg
Margit-szigeten 1_2000px.jpg

A farmernadrág

 

A nyári utazásokhoz két fajtáját érdemes vinni. Az egyik a rendkívül kényelmes, gumírozott leggins, amely egy derekat takaró blúzzal kiváló a hosszú utakon, mert rendkívül kényelmes. A másik a térdig, vagy térd feletti vonalig érő változata, amely vagy vagány, ha kék színű vagy elegáns, ha fehér. Mindennel kombinálható, tuti darab.

 

Eső esetére

 

Egy könnyű dzsekit érdemes betenni a bőröndbe, a könnyű trópusi esők, vagy a kiutazáskor illetve hazaérkezéskor elkel az itteni hűvös időjárás miatt.

 

Ruhák: Bonprix webáruház

36631588_1817244838344992_89398535447694
Bonprix_térdnadrág_1200px.jpg
bottom of page