top of page

A

KANÁRI-SZIGETEK

visszavárnak!

Abba a paradicsomba invitáljuk kedves vendégeinket, ami a legendák szerint nem más, mint ami mára az elsüllyedt Atlantiszból még kilátszik. Mi egy valóságos édenkertnek mondjuk, míg Homérosz a Szerencse-szigeteknek nevezte. A mai tudomány inkább úgy fogalmaz, hogy vulkáni tevékenység következtében keletkezett az Atlanti-óceán eme nyolc gyöngyszeme. Jöjjenek és csodálkozzanak rá a világ egyik legjobb éghajlatú szigeteire, amiket a 24 Celsius fokos átlaghőmérsékletüknek köszönhetően az “örök tavasz” földjének hívnak.

Egy éve kezdődött a pandémia. A szigetekre egész évben jellemző jó idő hozzájárult ahhoz, hogy a Covid fertőzések száma ne legyen olyan magas, mint Európa más részein. Mivel az itteni tevékenység nagy része szabad ég alatt zajlik, a vírus terjedése ennek köszönhetően kisebb.

 

Amikor majd a határok megnyílnak, a Kanári-szigetek a nyaraló, utazó közönség számára kétség kívül a legjobb úti célponttá válnak. Hogy miért?

 

-  Mert közel vannak, Budapestről Wizzair közvetlen járattal 5 órányi repüléssel elérhetők.

-  Mert biztonságos desztináció, lévén az Európai Unió része, a szigetek élvezik ennek minden előnyét, garanciáját.

-  Mert varázslatos helyszín álomszép strandokkal, égbeszökő hegyekkel és burjánzó természettel.

 

A Spanyol Turisztikai Hivatal, a Turespaña a közelmúltban kampányba kezdett a desztináció népszerűsítésére a következő szlogennel: “Spanyolország visszavár! A Kanári-szigetek visszavárnak!”

 

Ha az imént gyöngyszemeknek neveztük, akkor jöjjenek és látogassák meg őket egytől-egyig, mert mind a nyolc más-más színekben, árnyalatban és pompában várja Önöket. A szigetek között jól szervezett hajó járatokkal, vagy repülővel lehet közlekedni. Minél több szigetet látogat meg az utazó, annál felejthetetlenebb lesz a nyaralása.

Ezért a következő felsorolásban bemutatunk néhány csodás helyet, amelyeket a szigetvilág kínál az ideutazóknak.

 

Ne felejtsék: amikor nyílnak a határok, a Kanári-szigetek mindenkit várnak!

R69b130ee36fff198726f0e7584922116.png
EL HIERRO

Területileg az egyik legkisebb sziget. "Az építész nélküli építészet" - szokták a tájra mondani. A sziget körüli vízi élòvilág rendkívül gazdag, ezért ideális a helyszín búvárkodáshoz. Frontera településen található a XVII.századi Gyertya szentelő templom, melynek érdekessége az épülettől elkülönülő harangtorony. A Faro de la Orchilla (Orchilla világítótorony) magasságában húzódott a kezdő hosszúsági kör, amely ma Greenwich-nél található.

El Hierro (4)_2000px.jpg
El Hierro (3)_2000px.jpg
El Hierro (2)_2000px.jpg
El Hierro_2000px.jpg
FUERTEVENTURA

Azt szokták mondani, hogy ez a sziget a Kanári-szigetek strandja. Kilométereken keresztül fehér homok és gyönyörű színű óceán várja az ide utazókat. A táj jellegzetes épületei a négy- vagy hatlapátú kerek és szögletes malmok. Néhányukban látogató központ üzemel és kóstolót kaphatunk a gofioból, az őslakosok mai napig népszerű ételéből. A sziget északi részén, Corralejon a dűnék között sétálhatunk, napozhatunk.

Fuerteventura (2)_2000px.jpg
Fuerteventura (1)_2000px.jpg
Fuerteventura (4)_2000px.jpg
Fuerteventura (3)_2000px.jpg
GRANCANARIA

A sziget déli részén fehér homokos öblök csábítják vízhez a fürödni vágyókat. A dűnék környéke tájvédelmi körzet a különleges ökoszisztémája miatt. A sziget középső részén található a Roque Nublo csúcs, mely gyakran kiemelkedik a felhőkből, innen kapta a nevét. A "Kanári stílus" az erkélyek és a vulkanikus kövek használatát alkalmazza a fővárosban. Las Palmas de Gran Canarián található a Kolumbusz ház. A benne található múzeumot szintén érdemes megtekinteni.

Gran Canaria (3)_2000px.jpg
Gran Canaria (4)_2000px.jpg
Gran Canaria_2000px.jpg
Gran Canaria (1)_2000px.jpg
LA GOMERA

Bár van reptér ezen a szigeten is, a látogatók nagy része a Tenerife Los Cristianos kikötőjéből induló komppal érkezik. A Garajonay a szigetcsoport négy nemzeti parkjának egyike. Különböző hosszúságú és nehézségű, jelölt túra útvonalakat választhatunk itt, ha fel szeretnénk fedezni a tájat. A sziget jellegzetes növényzete az esőerdő, melynek legjellemzőbb növénye a babérfa és a páfrányok.

La Gomera (1).jpg
La Gomera (3).jpg
La Gomera (1)-.jpg
La Gomera (2)_2000px.jpg
LA GRACIOSA

Ez a lakott szigetek legkisebbike, 2018 óta rendelkezik önálló közigazgatással. Fővárosa Caleta de Sebo, a sziget egyetlen állandóan lakott települése. A másik település hétvégén és nyaranta kel életre. Lanzarotéról félórás hajóút utánérkezünk a kikötőbe. Fehér homok, vulkánok, aszfalt nélküli utcák jellemzik. Az utolsó képen a Lanzarote északi részén található, Cezar Manrique által készített Mirador del Rio kilátóból tárul elénk a sziget.

La Graciosa (1)_2000px.jpg
La Graciosa (4)_2000px.jpg
La Graciosa (3)_2000px.jpg
La Graciosa (2)_2000px.jpg
LA PALMA

E sziget felett az átlagosnál tisztábbak a légköri viszonyok. Mai formájában itt épült 2008-ban a Roque de los Muchachos csillagvizsgáló, amely nyílt napokon látogatható. A Cascada de los Tilos vízesés meglátogatása az egyik legkedveltebb túra útvonal része. A főváros, Santa Cruz de La Palma központjában találjuk a legszebb Kanári stílusú erkélyekkel díszített házakat. Poris de Candelaria pedig az a híres barlang falu, ahol 70-80 éve laknak.

La Palma (1)_2000px.jpg
La Palma (3)_2000px.jpg
La Palma (4)_2000px.jpg
La Palma (2)_2000px.jpg
LANZAROTE

Playa Blanca településen található a sziget egyik legkedveltebb strandja, a Playa del Papagayo. A Timanfaya Nemzeti Parkban megtekinthetjük a vulkánokat, amelyek működésének eredménye a mai felszín nagy része. Az El Golfo vagy zöld tó a benne lévő planktonok miatt különleges színű. A sziget építészetét jól szemlélteti a mezőgazdasági dolgozóknak szentelt múzeum San Bartoloméban, mellette Cezar Manrique gyönyörű Termékenység szobra.

Lanzarote (4)_2000px.jpg
Lanzarote (3).jpg
Lanzarote (2)_2000px.jpg
Lanzarote (1)_2000px.jpg
TENERIFE

Itt található az ország legmagasabb csúcsa, a 3718 méter magas Teide vulkán, lábánál a Las Cañadas Nemzeti Park. A szigeten hét régi világítótorony működik, a fotón a Los Cristianoshoz közeli Punta de Rascát látják. A strandok fehér homokkal vagy fekete vulkáni homokkal minden igényt kielégítenek. Masca falut az egyik legbájosabb településnek kiáltották ki. Híres az innen vezető ösvény a Los Gigantes partig.

Tenerife (2)_2000px.jpg
Tenerife (3)_2000px.jpg
Tenerife (4).jpg
Tenerife (1)_2000px.jpg
Water Sports_2000px.jpg

Az itt röviden leírtakat gazdagítja még a helyi folklór a maga színes ruháival és lenyűgöző zenéjével. Tenerifén rendezik meg évente Európa egyik leghíresebb karneválját. A golfpályák száma a szigetcsoporton meghaladja a húszat. Sport kikötők és vízi sport lehetőségek várják a sportolni vágyókat. Létesítmények, klubok állnak az LMBT közösségek rendelkezésére.
Wellness szolgáltatások, kiváló vásárlási lehetőség, kitűnő gasztronómia várja az ide utazókat

LTBI_2000px.jpg
Carneval_2000px.jpg
Gastronomy_1500px.jpg
Sailing_2000px.jpg
Golf_2000px.jpg
Traditions_2000px.jpg
Shopping_2000px.jpg

Fényképek:  Promotur, Turismo de Canarias

 

Kapcsolat:  Jaime Hecht Lombardo,

                         a Spanyol Turisztikai Hivatal

                             magyarországi képviselője

                        

Email:            hungary@inturprom.com

WEB:              www.tourspain.es

                       www.spain.info

bottom of page