top of page
girl-on-rialto-bridge-venice-italy-2210x

Az elegáns városlátogató

öt alapdarab stílusos városnézéshez

The elegant city visitor

hosszu-bluz (1).jpg
bo-nadrag-ovvel.jpg
bluz-fazonu-tunika.jpg

Szöveg: Szeszler Szilvia

Jelen kis cikkünkkel bevallottan nem a hátizsákos turistáknak kívánunk stílustanácsokat adni. Az évek múlásával egyre nagyobb az igényünk arra, hogy „megadjuk a módját” az utazásnak, különösen akkor, ha városlátogatásra megyünk. Idővel már nem mindegy, hogy hogyan érezzük magunkat az út során és valljuk be – különösen a hölgyek -, hogy szeretünk igazán jól mutatni a fotókon. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit viselünk, ha elegáns megjelenésre és ugyanilyen kinézetre vágyunk az útról készült felvételeken. Íme, néhány nélkülözhetetlen darab, amely segítségünkre lesz ebben.

Az elegáns bő nadrág

Míg fiatal éveinkben egyszerűen bedobtunk egy farmer nadrágot az útra, amelyet minden célra és helyszínre viseltünk – sőt akár abban is utaztunk -, idővel már szeretnénk stílusosak lenni. Ennek egyik – és manapság nagyon divatos – kelléke az újra divatba jött bő szárú fekete nadrág. Lehetőség szerint elasztán tartalmú legyen, hogy a szép megjelenés mellett rugalmas anyagával kényelműnket is szolgálja. A fekete bőszárúhoz minden megy, ami a felsőt illeti, mintás, virágos, csíkos, egyszínű, tehát nem lehet mellé trafálni, bármit is teszünk be mellé. Lehet homok, vagy földszínű nadrágot is berakni, akkor kicsit „szahara-kinézetű” lesz a viseletünk, különösen egy krémszínű vagy fehér blúzzal párosítva.

Az arany vagy ezüst színű mokaszin

A fenti elegáns nadrághoz remek kiegészítő a mokaszin. De nem akármilyen, hanem – egyrészt lehetőleg bőr, a puhaságért és a kényelemért a hosszú városnéző séták során, valamint a manapság divatos arany illetve ezüst színekben. Stílusossá teszi a fekete nadrágot egy ezüst mokaszin, a homokszínűt vagy barnát pedig egy arany. Ugyanilyen színű hátizsák dukál mellé.

A fekete vagy fehér garbó

A vékony, kötött, ujjatlan garbó hihetetlenül elegáns, akár fehér, akár fekete – alapdarab. Ezekkel a színekkel nem lehet mellé lőni, biztos a siker és az elegancia. A korábban csak üzleti tárgyalásokon viselt darab hihetetlenül jól fog mutatni a városnézés során készült fotóinkon.

 A túlméretezett blúz vagy felső

Egy túlméretezett blúz lazán megkötve alul igazán jól mutat, akár a fent említett garbó felett, akár egy topon viselve. Legyen semleges színű, homok, bézs, vagy fehér – anyagát tekintve pedig len vagy pamut, hogy kellemes legyen viselni egész nap. Természetesen igazodjon a klímához, ahol felvesszük, a trópusokon a géz a legjobb viselet.

A kalap

Már a repülőből kiszállva, akár a sivatagban, akár a felhős városi helyszíneken a stílusos utazó elengedhetetlen barátja a túlméretezett kalap. Ez a kiegészítő jól áll rövid hajhoz, de még inkább a hosszú, jól fésült frizura remek kiegészítője, legyen akár fekete klasszikus, vagy fehér elegáns vagy akár szalma és bohókás darab.

Fotók: bonprix.hu

belebujos-borcipo.jpg
garbo.jpg
© Copyright
bottom of page