top of page

hotel & wellness

Létrejött a kontinens legnagyobb szállodalánca

Új brand született azzal, hogy Európa 26 ismert és rangos gyógyszállodája, közöttük öt magyarországi hotel is Ensana néven egyesült, hogy ezzel létre jöhessen kontinensünk legnagyobb szállodalánca.

 

A márkanév latin szavakból született, amelyek a gyógyulásra és az egészségre utalnak, így az Ensana már a saját nevében is tükrözi profilját, legfőbb céljait. A csoport Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában rendelkezik kiváló szállodákkal, amelyek egytől-egyig a helyi természeti adottságaikkal ötvözik a gyógyászati, szakmai tudást és ezzel szolgálják vendégeik pihenését, felüdülését, gyógyulását.

hotel-heviz-outdoor-pool2.jpeg
Thermal Hévíz

Az új Ensana Health Spa Hotel márkához – amely Magyarországon lényegében az eddigi Danubius Health Spa Resort (DHSR) márkát váltja fel – a következő hazai gyógyszállodák tartoznak:

a budapesti Thermal Margitsziget és a Grand Margitsziget, a sárvári Thermal Sárvár, valamint a hévízi Thermal Hévíz és a Thermal Aqua. Ezek az Ensana-hotelek, illetve a többi magyarországi Danubius-szálloda továbbra is az anyavállalat, a CP Holdings tulajdonában maradnak.

A szálloda csoport úgy nyilatkozott, hogy az új márkát az egészség- és wellness turizmus világméretű növekedésére válaszul  hozták létre, mivel ez a piac ma 580 milliárd Euró (639 milliárd dollár) értéket képvisel és a jelenlegi becslések szerint 2022-re elérheti a 834 milliárd Eurót (919 milliárd dollárt).

Ehhez a trendhez kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá a magyarországi spa divízió, amelynek margitszigeti gyógyszállodái idén (augusztus végéig), a tavalyi év azonos időszakához képest 12%-os, országos szinten pedig 8%-os bevétel növekedést hoztak.


A csoport célja, hogy tőkét kovácsoljon ebből a fellendülő piacból, és a természetes egészség-, valamint közérzetjavító kezelések és élmények iránti bővülő keresletet kielégítse – tájékoztatott a szállodavállalat.

sarvar-outdoor-pool.jpeg
Thermal Sárvár
GM pool.jpeg
Grand Margaret Island
Fotók forrása: ensanahotels.com/hu
bottom of page