GASTROvat
GASTRO
Kacsamell_1200px.jpg

Az ünnepi asztalra ajánljuk

Weihnachtsstollen_1200px.jpg

Sághi

Ágnes

receptjeiből

TÉL A KONYHÁBAN

Népek konyhája   

receptek

People's Cuisine - recipies

Churros fánk rudacskák

A spanyolok sok mindenről híresek és ez az édességük is csak gazdagítja a népes listát. Aki már kóstolta a kis tészta rudacskákat, sokáig fogja emlegetni. Fogyasztása, tálalása a világ tájain eltérő, de egyik sem rossz! Az égetett tésztából készült, bő olajban kisütött fánk rudacskák elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Sághi Ágnes osztotta meg ezt a receptet.

Hámán táska

A zsidó Purim ünnep legjellegzetesebb édessége, Hámán fülének is hívják. Egyes magyarázatok szerint az elnevezés a német mák (Mohn) és táska (Taschen) szavak összevonása héber névelővel ellátva. Más nézetek szerint Hámán, a perzsa király főminisztere viselt ilyen háromszögletű süveget. Bárhonnan is ered a sütemény neve, bátran álljunk neki, egyszerű, de nagyszerű. Sághi Ágnes osztotta meg a receptet.

Lebkuchen - a német mézes puszedli

A mézes puszedli tipikusan magas méz- és cukortartalmú édes sütemény, amelynek tésztája alig tartalmaz vizet, tejet és zsiradékot. A cukormennyiségnek köszönhetően hosszan eltartható, és különös ismertetőjele az intenzív, illatos fűszerezés, ami az élvezeti értékét nagymértékben fokozza.

Sághi Ágnes receptje.

1 / 7

Please reload

HOZZÁVALÓK

Ételeink elfogyasztása nem utolsó sorban öröm forrás is, éppen ezért elkészítésük egyik sarkalatos pontja az, hogy miből, mivel készülnek. Rovatunkban a hozzávalók világába utazunk el. 

INGREDIENTS

ITALOKRÓL

mértékkel

Ready to Cook

A sajtok dobogós helyet foglalnak el a konyhaművészetben. Bizonyosan a bor is ott áll ennek a képzeletbeli dobogónak valamelyik fokán, ezért aztán nincs mit csodálkozni sem azon, hogy ahol a legjobb borok teremnek, ott a sajtkészítés is kimagasló, sem azon, hogy gyakorta kínálják egyiket a másikkal, hiszen jól egészítik ki egymást ...

A sör is, mint annyi minden, megosztja az embereket, vannak rajongói, míg mások nem is értik, mit lehet ezen a kesernyés italon szeretni. Pedig a sör többet jelent egy egyszerű és alacsony alkoholtartalmú italnál ...

Főzz a tunéziai séffel!

 

Fantasztikus hangulatban telt az immár második

alkalommal megrendezett tunéziai főzőshow, amit

a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal gasztro-rajongó partnereinek szervezett a Gastropolis Főzőiskolában. A szervezők évről-évre egy izgalmas tunéziai menüsort állítanak egy tunéziai séf segítségével, aki azért érkezik Magyarországra, hogy az itthoni gasztrobloggereknek és gasztronómiai újságíróknak megtanítsa ezeket a tunéziai specialitásokat. Az ételek elkészítését és a csapatok munkáját nagy lelkesedéssel követte a háromtagú zsűri Viszkok Fruzsina, Jancsa Jani és Wolf András.

 

Tunézia nem csupán egy népszerű üdülőhely a magyarok körében, de a gasztronómiája is említésre méltó. Gazdag történelmi múltjának köszönhetően a konyhára is jellemző a nemzetek és ízek keveredése, római, török, francia és andalúz jegyeket lehet felismerni az ételekben. A napsütéses órák számának és a tengernek köszönhetően a zöldségek zamatosak, a halak mindig frissek. Ahogy a többi mediterrán országban, így Tunéziában is nagyon sok olívaolajat használnak az ételek elkészítéséhez. A tunéziai specialitások megkóstolása különleges élményt nyújt a speciális fűszerezése miatt. A legnépszerűbb fűszerek az édeskömény, a koriander és a harissa krém. A desszertek kihagyhatatlan hozzávalói a virágvizek és az arabmézga.

Mr. Mohamed Boujelben séf az esemény elején röviden köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, 1976 óta oktat tunéziai konyhai képzéseken, a tunéziai Toques Blanches egyik alapító tagja és szívügyének tekinti a tunéziai gasztronómia népszerűsítését. Az idei élményfőzésre egy klasszikus, tunéziai ételekből álló menüsort állított össze, amit lépésről-lépésre megmutatott a résztvevőknek. A mediterrán hangulatú főzés egy Ramadán böjti időszakra jellemző bárányhúsos zöldségleves elkészítésével kezdődött, amit egy nem mindennapi főétel előkészítése követett. A tintahal pucolása és a töltelék összeállítása valódi izgalmakat okozott a konyhában. Amíg főtt az első két fogás, egy könnyű nyári salátát és három színű mandulagolyókat állítottak össze a csapatok.

A főzés végeztével a kóstolás és pontozás vette kezdetét. Az értékelés során Wolf András, a zsűri képviseletében megköszönte a résztvevők lelkesedését és megdicsérte a csapatok kreativitását.

Spaghetti
trufa-negra.png
Fánk_800px.jpg

FARSANGI FÁNK

RECEPTEK

Javában tart a farsangi szezon, bál bált követ és a tél végi mulatozások egyik hagyományos csemegéje a farsangi fánk. Az ő története is messzi időkre nyúlik vissza, elődjét még az ókorra eredeztetik és Marie Antoinette udvarától a császárvárosig több legenda is tarkítja származását. Akár hogy is volt, azóta is fogyasztják szerte a világon ilyen-olyan változatait, amikből mi most hármat teszünk közzé.

Húsvéti kalács 2_1200px.jpg
Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine
since 2018

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2021 by trip&travel.hu - All rights reserved.