GASTROvat
GASTRO

Ételről, italról,

sütésről, főzésről,

konyhaművészetről mindenkinek

Image by Jonathan Pielmayer
Kacsamell_1200px.jpg

Az ünnepi asztalra ajánljuk

Weihnachtsstollen_1200px.jpg

Sághi Ágnes receptjeiből

Népek konyhája   

receptek

People's Cuisine - recipies

Churros fánk rudacskák

A spanyolok sok mindenről híresek és ez az édességük is csak gazdagítja a népes listát. Aki már kóstolta a kis tészta rudacskákat, sokáig fogja emlegetni. Fogyasztása, tálalása a világ tájain eltérő, de egyik sem rossz! Az égetett tésztából készült, bő olajban kisütött fánk rudacskák elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Sághi Ágnes osztotta meg ezt a receptet.

Hámán táska

A zsidó Purim ünnep legjellegzetesebb édessége, Hámán fülének is hívják. Egyes magyarázatok szerint az elnevezés a német mák (Mohn) és táska (Taschen) szavak összevonása héber névelővel ellátva. Más nézetek szerint Hámán, a perzsa király főminisztere viselt ilyen háromszögletű süveget. Bárhonnan is ered a sütemény neve, bátran álljunk neki, egyszerű, de nagyszerű. Sághi Ágnes osztotta meg a receptet.

Lebkuchen - a német mézes puszedli

A mézes puszedli tipikusan magas méz- és cukortartalmú édes sütemény, amelynek tésztája alig tartalmaz vizet, tejet és zsiradékot. A cukormennyiségnek köszönhetően hosszan eltartható, és különös ismertetőjele az intenzív, illatos fűszerezés, ami az élvezeti értékét nagymértékben fokozza.

Sághi Ágnes receptje.

1 / 7

Please reload

HOZZÁVALÓK

Ételeink elfogyasztása nem utolsó sorban öröm forrás is, éppen ezért elkészítésük egyik sarkalatos pontja az, hogy miből, mivel készülnek. Rovatunkban a hozzávalók világába utazunk el. 

INGREDIENTS

ITALOKRÓL

mértékkel

Ready to Cook

A sajtok dobogós helyet foglalnak el a konyhaművészetben. Bizonyosan a bor is ott áll ennek a képzeletbeli dobogónak valamelyik fokán, ezért aztán nincs mit csodálkozni sem azon, hogy ahol a legjobb borok teremnek, ott a sajtkészítés is kimagasló, sem azon, hogy gyakorta kínálják egyiket a másikkal, hiszen jól egészítik ki egymást ...

A sör is, mint annyi minden, megosztja az embereket, vannak rajongói, míg mások nem is értik, mit lehet ezen a kesernyés italon szeretni. Pedig a sör többet jelent egy egyszerű és alacsony alkoholtartalmú italnál ...

Húsvéti kalács 2_1200px.jpg
Spaghetti
trufa-negra.png
Fánk_800px.jpg

FARSANGI FÁNK

RECEPTEK

A tél végi farsangi időszak egyik hagyományos csemegéje a farsangi fánk. Az ő története is messzi időkre nyúlik vissza, elődjét még az ókorra eredeztetik és Marie Antoinette udvarától a császárvárosig több legenda is tarkítja származását. Akár hogy is volt, azóta is fogyasztják szerte a világon ilyen-olyan változatait, amikből mi most hármat teszünk közzé.

Copyrights
Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine
since 2018

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2021 by trip&travel.hu - All rights reserved.