
GASTRONOMIKA
Hazánk idén ismét részt vesz a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a baszkföldi San Sebastiánban megrendezendő Gastronomika kongresszuson.

A részvétel óriási lehetőség a magyar konyha népszerűsítésére, kiváló alkalom a nemzetközi újdonságok megismerésére, illetve az ország közelebb kerülhet egy újabb Michelin-csillag megszerzésének az esélyéhez. Megjelenésünk a Magyar Turisztikai Ügynökség által létrehozott új országmárkára, a WOW Hungary arculati elemeire épül, amely egy ilyen rangos nemzetközi megjelenéshez méltóan fejezi ki Magyarország értékeit. A magyar standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermek séfjeinek közreműködésével az alábbi különlegességek és borok megkóstolására lesz lehetősége a kongresszus résztvevőinek:
-
Libamáj ízelítők, pástétomok szarvasgombával, zellerrel és almával – borpárosítás (Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú, 2013)
-
Szarvasbélszín vadasan, gombákkal – borpárosítás (Gere Cabernet Franc, 2016
-
Körözött kétféleképpen mangalica hússal
-
Gulyásleves
-
Harcsapaprikás
-
Sajtválogatás magyar sajtokból
-
Somlói galuska

A sokszínű magyar hagyományokra épülő mai gasztronómiát felvonultató fogások mellet természetesen lesz borkóstoló is, amelyen a látogatók megízlelhetik Magyarország 6 borrégiójának a kiválóságait. A standon bemutatják a közönségnek a jellegzetes hazai alapanyagokat bemutató, idén debütált digitális gasztronómiai íztérképet is.
A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke ételkészítési workshopot tart, amelynek témája a Történelmi Magyarország gasztronómiai utazása lesz. Ezen hat történelmi kort mutat majd be: a Honfoglalást, a reneszánszt, a török uralmat, a Habsburg időket, továbbá a főúri és mai modern kor magyar ételek elkészítési folyamatát. Az eseményen lesz egy bemutató is, amelyen Mészáros Gabriella ismerteti Magyország ételeit és borait.
