top of page
Chef

GASTRONOMIKA

Hazánk idén ismét részt vesz a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a baszkföldi San Sebastiánban megrendezendő Gastronomika kongresszuson.

logo-sansebastiangastronomika.png

A részvétel óriási lehetőség  a magyar konyha népszerűsítésére, kiváló alkalom a nemzetközi újdonságok megismerésére, illetve az ország közelebb kerülhet egy újabb Michelin-csillag megszerzésének az esélyéhez. Megjelenésünk a Magyar Turisztikai Ügynökség által létrehozott új országmárkára, a WOW Hungary arculati elemeire épül, amely egy ilyen rangos nemzetközi megjelenéshez méltóan fejezi ki Magyarország értékeit. A magyar standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermek séfjeinek közreműködésével az alábbi különlegességek és borok megkóstolására lesz lehetősége a kongresszus résztvevőinek:

  • Libamáj ízelítők, pástétomok szarvasgombával, zellerrel és almával – borpárosítás (Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú, 2013)

  • Szarvasbélszín vadasan, gombákkal – borpárosítás (Gere Cabernet Franc, 2016

  • Körözött kétféleképpen mangalica hússal

  • Gulyásleves

  • Harcsapaprikás

  • Sajtválogatás magyar sajtokból

  • Somlói galuska

52e7aa4be39c57a6fb23a32e92c4ea68456db8ed

A sokszínű magyar hagyományokra épülő mai gasztronómiát felvonultató fogások mellet természetesen lesz borkóstoló is, amelyen a látogatók megízlelhetik Magyarország 6 borrégiójának a kiválóságait. A standon bemutatják a közönségnek a jellegzetes hazai alapanyagokat bemutató, idén debütált digitális gasztronómiai íztérképet is.

A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke ételkészítési workshopot tart, amelynek témája a Történelmi Magyarország gasztronómiai utazása lesz.  Ezen hat történelmi kort mutat majd be: a Honfoglalást, a reneszánszt, a török uralmat, a Habsburg időket, továbbá a főúri és mai modern kor magyar ételek elkészítési folyamatát. Az eseményen lesz egy bemutató is, amelyen Mészáros Gabriella ismerteti Magyország ételeit és borait.

17f6b97460cff4e775d49c8b3829ed187c64e1ac
Auditorio_0737.jpg
Foto: 2018.
Források: www.mtu.gov.hu  &  sansebastiangastronomika.com
bottom of page