top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Gyuvecs_2500px.jpg

TÖRÖK GYUVECS

Turkish Djuvec

​Nyáridőben, mikor bőséges a felhozatal paradicsomból, paprikából, cukkiniből, padlizsánból, igen laktató ételeket tudunk főzni belőlük. Ugorjunk át e kiváló recept által Kis-Ázsiába, hogy ellessük, hogyan főzik a törökök fenséges egytálételüket, a gyuvecset. Sághi Ágnestől kaptuk a receptet.

tr.png

TÖRÖK GYUVECS receptje

Hozzávalók / 6 adag

 

Elkészítés:

  1. Az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.

  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel elkezdjük párolni.

  3. Közben a zöldségeket megmossuk, és feldaraboljuk. A padlizsánt, cukkinit és a burgonyát kockára, a paprikát karikára, a forró vízzel a héjától megszabadított paradicsomot darabokra.

  4. A zöldségeket a húsra rétegezzük: a burgonyával és a cukkinival kezdjük. Kevés sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel meghintjük, egy kiskanál sűrített paradicsomot is teszünk rá. A paprika és paradicsom felével folytatjuk, erre a padlizsánkockák kerülnek, majd fűszerezés következik. Végül a maradék paprikával és paradicsommal fedjük le, és a maradék fűszerekkel megszórjuk.

  5. Az egészet lefedjük, közepes tűzön felforraljuk, majd takarékon kb. 40 perc alatt puhára-készre főzzük.

© Copyright
bottom of page