top of page
MAGYARORSZÁG
Szép helyek Magyarországon - Beauty Spots in Hungary
Tengerszem_2500px.jpg
Megyer-hegyi tengerszem (Sárospatak)
Fotó: Jakatics Róbert, 2021.04.25.

A Sárospatak mellett található, 303 méter magas Megyer-hegy vulkáni eredetű, kemény kőzete kiváló volt különféle malomkövek előállítására. Itt már a XV. században is szinte ugyanazon módszerrel és szerszámokkal, kézi erővel folyt a kitermelés. A bánya 1907. évi bezárása előtt kb. 3-400 db gabona, érc, de akár paprika őrlésére is alkalmas malomkő került ki innen. A fejtési gödögben felgyülemlett vízből lett ez a csodálatos tengerszem, amely ebben a környezetben Magyarország egyik legszebb ékkövévé vált a turisták körében. Ma jól kiépített útvonalon közelíthető meg, a hegyre turista ösvény vezet, tetején pedig csodás panorámát nyújtó kilátó épült.

Duna_1200px.jpg
nyomában a Kis-Duna mentén
Tiszadob_1500px.jpg

Várak, kastélyok

Várak, kastélyok szerte a Kárpát-medencében. Történelem, történetek, legendák csokorba szedve.                                                                                                                                                                                                             

Castle Köszeg_800px.jpg

Kőszeg vára

Vannak váraink, amiknek nevéhez diadal, gyász, híres hadvezérünk, uralkodónk neve, vagy éppen hogy névtelen hősök emléke társul, de a történelem viharai keveset kerültek el, Kőszeget sem.

Műcsarnok_filtered_700px.jpg

Épületek, építészek

Kiváló építészeinket és remekműveiket mutatjuk be írásainkban. Stílusok, korszakok, mesterek és csodás épületek.

Szigliget

Szigliget vára

Szívet megdobogtató tájon járunk: a Keszthelyi-hegység és a legendás vulkanikus hegyek sipkái közé beékelődve, a nagy víz mellett áll a  Balaton-Felvidék romantikus vára, Szigliget.

Esztergom_1200px.jpg

A Dunakanyar gyöngyszemei

Álmodni sem lehetne romantikusabb tájat, mint a Dunának a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység által közrefogott kanyarulata.                                                                                                                                       

Catamaran_1600px.jpg

Én, a Balaton

Ha a Balaton kerül szóba, akkor nyaralás, strand, lángos, vitorlázás, túrák, nyáresti séták képei peregnek le előttünk. Ez rendjén is van, most hogy itt a nagybetűs Szezon és sokan valóban ilyenkor utazunk el a "Balcsira".

Zirc 3_1200px.jpg

Szerzetesek, malmok, betyárok

Az Északi-Bakony egyik legszebb környéke műemlékekkel, csodás tájakkal, jó levegővel és  izgalmas legendákkal várja  az idelátogatókat. Ki-ki talál benne kedvére  csemegét, legyen az Zirc, a Gaja-patak vízesése Bakonynánánál, vagy a Tési fennsík a szélmalmaival.

Busó 13_800px.jpg

Busójárás Mohácson

Itt állunk ismét a báli szezon, a farsang kellős közepén. Az idő előre haladta azt is jelzi, hogy ha szép lassan is, de megetetjük a kutyával a telet, ha kell síppal, dobbal, máglyával, de elűzzük.                          

Dropstones_600px.jpg

Barlangoljunk!

Kis barlang túrák, ismertetők Magyarország híres és kevésbé ismert helyszíneire, amelyek gazdag látnivalót kínálnak télen-nyáron, évszaktól függetlenül, hiszen jellegükből adódóan állandó klímával várnak bennünket.

Széchenyi tér 2_800px.jpg

Pannónia virágoskertje

Pécs nevének hallatán legtöbbünkben nem rémlik fel semmiféle bárminemű jellegzetes középkori erősség, pedig sok nyoma látható ennek mai is a belvárosban..                                                                                                                              

Dobó_2000px.jpg

Az Egri vár

Ha van az égben olyan könyv, amelyben a magyarok dicső tetteit írják, akkor Eger bizonyára kiemelt fejezetet kapott benne.  Csillagos várunknál időzzünk kicsit, hogy mesélhessen nekünk!

Kamalduli_Remeteség_800px.jpg

Kamalduliak Majkon

A remeteség Oroszlány mellett egy bájos, csöndes halastó melletti erdős dombtetőn a fák között bújik meg. Olyannyira rejtve van, hogy ha templomtornya nem emelkedne a fák fölé, a fürkésző szem sem időzne sokat a tájon, mert nem sejtené, mit rejt.

The castle of Gyula_700px.jpg

Gyulai meghívó

Az Alföld szépséges kisvárosa messzi vidékek egyetlen téglavárával dicsekedhet, de a látványosság mellett sokakat vonz híres fürdője, történelme, barátságos légköre.

Tojások_2_filtered_cropped_800px.jpg

Szabad-e locsolni?

Már látható közelségben van a Húsvét, amit megannyi régi-régi szokás, számos néphagyomány ölel körbe. Ez az ünnepkör nem csupán vallási ünnep, hanem a kikelet ősi köszöntése is erre az időre esik.                                                   

Christmas Presents

Kis karácsony, nagy karácsony

Beléptünk már az év végi nagy ünnepek előcsarnokába, egy hét múlva elkezdődik az advent. Ezen jeles napokat, ünnepeket, hagyományokat járjuk körbe kicsit.

© Copyright
1549033679.jpg

2019.02.06.

bazilika.jpg

2019.12.11..

2-4-advent-basilica-ebcm2020-gold-gold_8

1. Budapest, Hungary

 

Thousands of you from all over the world have voted for Budapest as the best European destination 2019. The capital of Hungary is number one on your travel bucket list.

The city setting is stunning with a rich architectural and historical heritage: it offers an unmatched combination of culture, blooming gastronomy and the advantages of thermal waters and world heritage sights. The pearl of the Danube is not only the best European destination, it is also one of the most beautiful and safest cities in the world. Budapest offers the elegance of Paris, the architectural heritage of Vienna, the charm of PortoStockholm’s gentle way of life.

Join Budapest lovers and book your flightaccommodation and best tours in Budapest such as a Danube Cruise, a visit to the Buda Castle or an alternative Budapest walking tour of both Buda and Pest and enjoy your stay in the best destination in Europe! A word of advice: your Instagram account is at risk of blowing up if you share all the photos you will be taking!

Travel more and spend less! Book now!

https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2019/

1. Budapest, Hungary

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289714 szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

A budapesti Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt: akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, maga mögé utasítva többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset.

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik éve azzal az eltökéltséggel hozzák létre a szervezők, hogy az év végi rendezvénydömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést nyújtsanak a látogatóknak.  Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

https://adventbazilika.hu

bottom of page