RECEPTEK

HÚSVÉTI KALÁCS

RECEIPT OF EASTER BRIOCHE BREAD

Fotó: Jakatics Róbert

A húsvéti kalács receptje - Sághi Ágnestől

Hozzávalók:   (6 adag)

A tésztához:


⦁    50 dkg ⦁    finomliszt
⦁    2 db ⦁    tojás
⦁    8 dkg ⦁    vaj
⦁    3 dkg ⦁    élesztő
⦁    1.2 dl ⦁    tej
⦁    8 dkg ⦁    porcukor
⦁    1 csomag ⦁    vaníliás cukor
⦁    2.5 dkg ⦁    napraforgómag
⦁    2.5 dkg ⦁    aszalt sárgabarack (vagy más aszalt gyümölcs, esetleg mazsola)

A mázhoz:


⦁    2 ek ⦁    méz
⦁    5 dkg ⦁    vaj
⦁    5 dkg ⦁    napraforgómag
⦁    10 ml ⦁    habtejszín (vagy tej)
 

Elkészítés:


⦁    Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe 1 teáskanál cukorral együtt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
⦁    A lisztbe beleütjük a tojásokat, a cukrot, hozzáadjuk az élesztős tejet, és az olvasztott vajat. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk, míg a tészta hólyagos nem lesz, és az edény falától elválik. Belekeverjük a napraforgómagot és az apró aszalt barackot.
⦁    Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük.
⦁    Majd a tésztát 3 felé elosztjuk, és egyenként kb. 70 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, amelyeket összefonunk, és egy kerek, kivajazott tortaformában karikába rendezve elhelyezzük.
⦁    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a kalácsunkat még 20 percig letakarva a formában kelni hagyjuk.
⦁    Betesszük az előmelegített sütőbe, és 180 fokon 30 percig sütjük.
⦁    A mázhoz megolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt (tejet) és a napraforgómagot.
⦁    Jól kiforraljuk a mézet, majd a fonott kalácsot kihúzzuk a sütőből, és a tetejére csorgatjuk a mézes keveréket. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

trip&travel.hu

Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2020 by trip&travel.hu - All rights reserved.