NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

JALFREZI CSIRKE

Fotó:  Jakatics Róbert

TAWA PARATHA-val

(indiai lepénykenyér - külön recept)

Aki szereti az indiai konyhát, annak egyszerű, de igazi csemege a Jalfrezi csirke és a köretként hozzá kínált indiai lepénykenyér, a Tawa paratha. Serpenyőt, fakanalat, ízlelő bimbókat beizzítani és már jöhetnek is az isteni falatok!

 

A receptet Sághi Ágnes gyűjteményéből kaptuk.

flag-of-india.jpg

JALFREZI CSIRKE receptje

Hozzávalók / 4 adag

 

Elkészítés:

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot ugyancsak felkockázzuk.
    A fokhagymát összepréseljük, és ráreszeljük a friss gyömbért, kevés vízzel hígítjuk, majd a csirkehúst megforgatjuk benne.

  2. Összekeverjük a fűszereket és a sót (a citromlé és a koriander kivételével), és egyenletesen eloszlatjuk a húson. Kicsit pihentethetjük, de nem kötelező.

  3. Az olajba beledobjuk a római köményt, és a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük, majd kevés vízzel pároljuk.

  4. Ha a hús félig puha, hozzáadjuk a  paradicsomot és a kaliforniai paprikát. A fél citrom levét rácsavarjuk, és addig pároljuk, amíg minden alkotórésze puha nem lesz.

  5. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott korianderrel.

  6. Tawa Paratha lepénykenyérrel kínáljuk.

   A Tawa Paratha lepénykenyér receptje

© Copyright