Valljuk be, sokan szeretjük a szárnyasok különféle részeit panírozva, úgy kisütve. Ezeknek a rántott húsoknak egy kedvelt válfaja az így-vagy úgy göngyölt, megtöltött húsok és köztük is különleges helyet foglal el a sajtos, mustáros vajas kicsurgós Kijevi csirkemell. Kóstoljuk megy úgy, ahogy Sághi Ágnes készíti!

KIJEVI PULYKAMELL receptje
Hozzávalók / 4 adag
A csirkéhez
-
80 dkg csirkemell filé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg sajt (reszelt)
-
5 dkg füstölt sajt
-
1 ek mustár
-
1 csokor tárkony (vagy 1 tk szárított levél)
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
A panírozáshoz, sütéshez
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
2 ek tej
-
1 csipet só
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés
-
A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.
-
Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
-
A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
-
Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.
-
Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.