top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Kijevi.jpg

Kijevi csirkemell

Fotó:  Jakatics Róbert

Valljuk be, sokan szeretjük a szárnyasok különféle részeit panírozva, úgy kisütve. Ezeknek a rántott húsoknak egy kedvelt  válfaja az így-vagy úgy göngyölt, megtöltött húsok és köztük is különleges helyet foglal el a sajtos, mustáros vajas kicsurgós Kijevi csirkemell. Kóstoljuk megy úgy, ahogy Sághi Ágnes készíti!

ukraine.jpg

KIJEVI PULYKAMELL receptje

Hozzávalók / 4 adag

 

A csirkéhez

A panírozáshoz, sütéshez

Elkészítés

  1. A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.

  2. Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.

  3. A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.

  4. Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.

  5. Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt  tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.

© Copyright
bottom of page