top of page
Social network concept
rw4ktkpTURBXy81ZDlmZDZhNGI2MDgzZjBkYWM3O

Bemutatkozik a LIME

 elektromos roller Budapesten

KÖZLEKEDÉS

A szemünk előtt lezajló technikai-technológiai fejlődés szinte nap, mint nap hoz valami újat és a kisebb-nagyobb csodák egyre inkább beszivárognak az életünkbe. Nem is oly rég a járda még csak a gyalogosoké volt, most pedig ott cikáznak közöttünk különféle rollereken kicsik és nagyok. Az ő lelkes táborukba hoz új színt a Lime névre keresztelt elektromos hajtású, bérelhető roller.

Megérkezett Budapestre a fürge és egyszerű, az innovatív városok mobilitási szolgáltatását nyújtó elektromos roller, a Lime. A kis járgányt május 1-től kezdhetik használni a teszt időszak alatt a pesti-és a budai Duna-part, illetve az azok közelében kiválasztott zónákban.

A főváros által koordinált projekt először egy kéthónapos teszt üzemmódot végez június 30-ig, amelynek során 200 db rollert használhatnak a vállalkozó kedvű bérlők. A Lime rollerek egy újabb lehetőséget kínálnak a budapestieknek, vagy éppen a turistáknak is abban, hogy gyorsan, környezetbarát módon egészítsék ki a tömegközlekedési struktúrát. A helyváltoztatás kényelmes eszközét szabadidős programok, városnézés, vagy akár munkába járás során is igénybe lehet venni.

Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője ekképpen nyilatkozott a roller használatáról:

„Budapest nagyszerű város, ahol jelentős az igény a mikro mobilitás fokozása iránt, éppen ezért nagyon örülünk, hogy itt is elindíthatjuk a Lime e-rollermegosztó szolgáltatását. A budapesti városvezetéssel együttműködve azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk az olyan városi kihívásokra, mint például a forgalmi dugókkal terhelt közlekedés. A Lime elektromos rollerjei szórakoztató, okos és kényelmes alternatívát jelentenek a városon belüli, rövidebb utak megtételére, hozzájárulva ezzel a városi élet minőségének javításához”

5ef949e8-839e-11e8-96dd-fa565ec55929.jpg

Mint minden nagyvárosban, Budapesten is napi akut problémát okoz a közlekedés és a növekvő gépkocsik száma csak fokozza a torlódást, a dugókat és a velejáró füstöt és zajt. A Lime e-rollerjei intelligens megoldást kínálnak használóik számára és gyors alternatívát jelentenek a nem túl távoli célpontok eléréséhez. Például a Kálvin térről a Szent Gellért térre néhány perc alatt el lehet „robogni” velük.

Mik a rollerok kijelölt területei Budapesten?

  • a Duna-part Műegyetem rakpart és a Batthyány tér közötti szakasza

  • a budai Duna-part mentén Lágymányostól az ELTE és a BME kampusza, illetve a Móricz Zsigmond körtér által körülölelt terület

  • a pesti oldalon a Szabadság hídon át a Vámház körút,  Kálvin tér, a Corvinus Egyetem kampusza és a Boráros tér által közrefogott zóna

Hogyan működik a Lime?

A felhasználóknak először is le kell tölteniük okos telefonjukra a Lime mobil alkalmazását, amivel egy térképen mutatva megkereshetik a hozzájuk legközelebb található rollert és azt a telefonon keresztül rögtön le is foglalhatják maguknak. Ha megtalálták a járgányt, a telefon leolvassa a roller QR-kódját, ezzel feloldják annak zárolását és már indulhatnak is vele. A roller egyszeri kioldási költsége 250 Forint, a használata percenként 50 Forint lesz. Amikor a felhasználó leparkolt a rollerrel és befejezte annak használatát, csak követnie kell az alkalmazás utasításait. A Lime egy helyi csapatot alkalmaz, aki a rollerek kihelyezését, feltöltését, karbantartását, javítását végzi. Miután a cég elkötelezett a biztonság iránt, ezért ösztönzi a felhasználókat, hogy viseljenek bukósisakot.

 

Rollerra fel!

Jakatics Róbert

Lime_Gellért.jpg
Hogyan_hasznald_a_Limeot-271x1024.png
rw4ktkpTURBXy81ZDlmZDZhNGI2MDgzZjBkYWM3O
077f2f0d1ab64d436ee2510c1b939e08.jpg
© Copyright
bottom of page