top of page
News.jpg

2019.08.28.

DUBAJ HOZZA A TURISZTIKAI SZÁMOKAT 2019-BEN IS

Elismert magyar zenész lép fel Dubajban

eee3bae3_3201x2bc1wTransparent (1).jpg

Dubaj ismét hozza a turisztikai számokat: 2019 első félévében 8,36 millió turista érkezett a városba

 

2019 első hat hónapjában (január-június) Dubaj 8.36 millió nemzetközi látogatót fogadott, amellyel három százalékos növekedést könyvelhettek el a tavalyi év ugyanezen időszakához képest – derül ki a Dubaji Turisztikai Hivatal legfrissebb adataiból. Az új számok megerősítik a dubaji turisztikai szektor folyamatos erősödését, mely kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdasági diverzifikációban és megbízható katalizátor a 2020-as GDP növekedésében.  

 

Őfelsége Helal Saeed Almarri, a Dubaji Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója elmondta: “A turizmus Dubaj változatos gazdasági növekedésének egyik sarokköve, és a sikert abban mérjük, hogy agresszívan haladunk a célunk felé, miszerint a leglátogatottabb és a legkedveltebb várossá akarunk válni, ahogy azt Őfelsége Sejk Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, az EAE alelnöke és miniszterelnöke, illetve Dubaj uralkodója elképzelte.”

Dubai a 'must-visit' destination.jpg

A számok tekintetében ismét India végzett az élen, hiszen a legmagasabb féléves értéket ők érték el 997,000 látogatóval. Dubaj második küldő piacaként megint erősen teljesített Szaúd-Arábia (KSA), hiszen 755,000 látogatót hoztak, mely hat hónap alatt két százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Az Egyesült Királyságból 586,000 látogató érkezett, annak ellenére is, hogy a brit font jelentősen devalválódott (az amerikai dollárhoz képest), hiszen a Brexit miatt egyre nő a politikai és a gazdasági turbulencia.

2019 januárja és júniusa között több mint 501,000 kínai látogató érkezett Dubajba, és az elsőrendű 11 százalékos éves növekedés egyértelműen azt bizonyítja, hogy a Dubaji Turisztikai Hivatal sikeres stratégiát követ a világ legagresszívabban megcélzott fogyasztói esetében, hiszen Dubaj továbbra is rettenetesen vonzó a kínai kiutaztató piacon.

Oroszország és a közép-kelet-európai régió erős kilenc százalékos részesedést tudhat magáénak.

 

Továbbá, érdekesség, hogy a szállodai szektor átlagos foglaltsága 76 százalékos – mely a világ egyik legmagasabb foglaltsági rátája – hiszen a létesítmények összességében 15.71 millió szállodai éjszakát regisztráltak az év első hat hónapja alatt, mely öt százalékos növekedést jelent 2018 ugyanezen időszakához képest.

Dubai Marina.jpg
6xWfHDs9k2cq1HUqus.jpeg

Elismert magyar zenész léphet fel Dubaj egyik legelőkelőbb szállodájában

Foto: Kovács István / MTI

A World Classical Series, egy élő, klasszikus zenei program, melyet a Dubaji Koncert Bizottság szervez, örömmel mutatja be a magyar csellistát, Várdai Istvánt. A legendás “Ex du Pre-Harrell” Stradivarius-t játssza majd egy antik csellón, mely 1673-ban készült. Dubajban a One&Only Royal Mirage-ban lép fel.


Várdai István egy elismert zenész, aki a pályafutása alatt több rangos versenyt is megnyert, beleértve a 63. genfi Nemzetközi Cselló Versenyt, a Prix Montblanc-t és a Junior Prima Díjat. Egy színpadon lépett fel ünnepelt zenészekkel és zenekarokkal a világ minden tájáról, egészen Mikhail Pletnevtől a L’Orchestre de Chambre de Geneve-ig.

Dubai a 'must-visit' destination (2).jpg
bottom of page