hírek

news

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK  -  PRESS RELEASES
Department_of_Civil_Aviation_(Burma).svg
budapest siluett.png
2020.11.10.

en Español

in italiano

in English

Response to COVID-19 India

in English

Best practices and specific interventions in India

in English

arabian travel market.jpg

in English

in English

Auditorio_0737.jpg

Liget Budapest hírek

ITTHON TÖRTÉNT - HUNGARY IN BRIEF

Advent Győrben

Elkezdődött az adventi időszak. A képen Győr ünnepi díszkivilágításba ültözött belvárosa.

Forrás: MTI

2020.11.28.

Az ország karácsonyfája

Felállították az ország karácsonyfáját a Parlament előtt.

Forrás: MTI

2020.11.24.

Behajtás a Hortobágyon

Látványos jószág hajtással és bemutatókkal tartották meg ma a Hortobágyon a Dömötör-napi Behajtási Ünnepet. Az ünnepség előtt és után kirakodóvásár, finom pásztor ételek várták a közönséget.

2020.10.24

Fotó: Jakatics Róbert

1 / 36

Please reload

LÁTTA?     HALLOTTA?     OLVASTA?      MEGNÉZNÉ?
Mátrai panoráma_1200px.jpg
Őszi panoráma a Mátrából
Fotó: Jakatics Róbert

PROGRAM

LÁTNIVALÓ

SAJTÓ

3. The Indian pavilion at Utazas travel fair was inaugurated by Ambassador Kumar Tuhin on February 27 along with Director of the International department of HUNGEXPO Ms. Klara Tihanyi. The Tourism office, Paris accompanied by three co-exhibitors presented highlights of Indian tourism sector in a 36 sqm India pavilion. Amrita Shergil Cultural Centre of the Embassy of India showcased a fusion of Indian dance and music to the delight of the visiting public. Several b-2-b meetings were held by exhibitors during two days and heightened interest and awareness was generated on the Indian’s tourism sector.

4. It may be mentioned here that tourism is one of the key vertical of India-Hungary bilateral relationship witnessing rapid growth during recent few year. Efforts are being made by both the sides to increase the two-way flow of tourism and people-to-people contact by organizing various roadshows, and events.

Utazas Travel-Expo 2020 and a Session on travel, trade and tourism

Press Release - 04.03.2020

Embassy of India in partnership with India tourism office, Paris participated in the Utazas travel and tourism fair in Budapest on February 27- March 01, 2020. Utazas travel expo is one of the largest travel and tourism fair in the region held annually in Budapest. More than 40 countries and other stakeholders from tourism and travel industry participated in the event.

2. On the eve of the event, the Mission also organized a discussion on tourism and Indian economy which was attended by the representatives of Ministry of Foreign Affairs and Trade, Ministry of Innovation and Technology, travel and tourism fraternity and Indian companies in Budapest. Ambassador Shri Kumar Tuhin gave an overview of the latest development in the field of Indian economy, including on the recently presented Union Budget 2020-21.

Arabian Travel Market  - Utazás Kiállítás és Vásár

A napokban zajlik az ATM Arabian Travel Market Kiállítás és Vásár Dubajban, amely a Közel-Kelet legnagyobb nemzetközi turisztikai és utazási eseménye minden évben, immár 25 éve.

Az esemény a Dubai International Convention and Exhibition Centre (DICEC) helyszínén került megrendezésre és mintegy 2800 kiállító vett rajta részt turisztikai termékeivel, a látogatók száma pedig meghaladja a 39 000 főt.

Az alapvetően B2B (szakmai) esemény mintegy 2,5 milliárd dollárnyi forgalmat generál a turisztikai szakmában.

2019.04.30.

CITES Konferencia 2019.05.23 - 06.03, Colombo, Sri Lanka

 

A vadon élő állat- és növényvilágról szóló egyezmény (CITES) titkára bejelentette, hogy következő konferenciájára 2019. május 23. és június 3. között kerül sor Colombóban, Sri Lankán.

Az 1973. márciusában aláírt CITES nemzetközi, nemzeti kormányok között kötött megállapodás szabályozza a veszélyeztetett fajok kereskedelmét a biodiverzitás támogatása céljából. Jelenleg a veszélyeztetett fajok listája több mint 36 000 növény- és állatfajt tartalmaz. Annak biztosítása érdekében, hogy a felsorolt fajok és utódaik nemzetközi kereskedelme fenntartható, jogszerű és nyomon követhető legyen, a CITES tagországok egy speciális engedélyezési rendszert dolgoztak ki a nemzetközi kereskedelemben.

 A tagországok 2019-es colombói konferenciája (CoP18) 183 felet fog fogadni, köztük  kormányközi, nem kormányzati szervezeteket, valamint a magánszektor és a vidéki közösségek tagjait is  A konferencia során a felek áttekintik a fajok védelmére tett erőfeszítéseket, és felülvizsgálják a fajlista módosítására irányuló javaslatokat.

 A CITES legnagyobb rendezvénye, a colombói Bandaranaike Nemzetközi Konferencia Központban kerül megrendezésre. Ez lesz az első CITES első konferencia helyszín Dél-Ázsiában az első CoP3 óta, amelynek helyszíne 1981-ben New Delhi volt.  Az idei CITES CoP 18 konferencián 183 ország képviselteti magát , köztük  olyanok, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Japán, Kína, Svájc, Lengyelország, Új Zéland, Norvégia és India.

"A gazdag biológiai diverzitással rendelkező országként Srí Lanka teljes mértékben elkötelezett a CITES rendelkezéseinek a fenntartható kereskedelem biztosítása érdekében történő végrehajtása iránt, amely figyelembe veszi az egészséges és virágzó gazdaság számára létfontosságú vadon élő állatok és növények védelmét," mondta Ravinatha Aryasinha , Srí Lanka állandó képviselője az ENSZ-ben.

2019.04.14.

CITES
 Konferencia 2019

Tunisia Showroom pályázat

2019.06.30.

Formabontó ötletek születtek a Tunisia Showroom pályázatán

Idén első alkalommal került megrendezésre a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal és Showroom Tunisia 19.1 kortárs öltözéktervező pályázata. A legjobb pályamunkák egy divatperformance keretein belül kerültek bemutatásra.

Az öltözéktervező pályázat célja, hogy elősegítse a tunéziai tradicionális öltözködési formák, ruhák, kiegészítők, alapanyagok, díszítések, motívumok és technikák felhasználását a kortárs divatba illeszthető újraértelmezéssel. A projektet a világ egyik páratlan szépségű országa, a közel-keleti és a mediterrán népek találkozási pontja, Tunézia inspirálta, amelynek háromezer éves történelmét számos civilizáció gazdagította, és ami páratlan szépségével turisták millióit vonzza. A pályázat első lépéseként Ben Gamra Sofien tunéziai divattervező tartott előadást a hallgatóknak a tradicionális viseletekről. Ezt követően az egyetemen többször került sor prezentációkra, az anyagkísérletek, tervezési fázisok bemutatására, majd az előzsűrizés is sikeresen lezajlott.

2019. június 27-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a  Goldberger Textilipari Gyűjteménynek helyet adó textilmúzeumban rendezett performansz keretén belül mutatkoztak be a METU Kézműves tárgykultúra  alapszak, Öltözék és kiegészítő tervezés specializáció, valamint a Divatékszer és kiegészítő tervezés specializáció  hallgatóinak mini kollekciói. A bemutatott ruhák és kiegészítők közül a helyszínen újságírók és szakmai partnerek jelenlétében került kiválasztásra a legjobban kivitelezett és a pályázat feltételeinek leginkább megfelelő darab. A tervezők egy teljes szettből álló öltözék együttessel, a Tunézia és a jelen inspirálta kollekcióval - ruhával és/vagy kiegészítővel – nevezhettek.

A nemzetközi zsűri arra volt kíváncsi a pályamunkák esetében, hogy mitől lehet jellegzetes a tunéziai divat, valamint képes-e megjelenni az öltözködésben a tunéziai kulturális identitás úgy, hogy a végeredmény a nemzetközi trendekbe illeszkedjen. A zsűri által kiválasztott hallgatók egy-egy tanulmányutat nyertek Tunéziába, aminek a keretében személyesen ismerkedhetnek meg a tunéziai hagyományokkal és népviseletekkel.

QATAR AIRWAYS

2019.02.04.

A Qatar Airways új ösztönző programot vezet be a kis- és középvállalkozások céges utazásainak támogatására

 

A ‘Beyond Business’ program keretében jóváírt Qrewards pontok bármilyen Qatar Airways repülőjegyre bármikor beválthatóak.    


 

Hozzon ki többet céges utazásaiból a Qatar Airways Beyond Business programjával


 

A Qatar Airways Európában és Amerikában indította el először ‘Beyond Business’ céges ösztönző programját. Az új programban új valuta, a Qrewards pont került bevezetésre, amely lehetővé teszi az üzleti utazók számára a program által kínált exkluzív előnyök kihasználását. A globális bevezetésre később, a 2019-es év végéig kerül sor.

 

A Beyond Business program keretében a kis- és középvállalkozások értékes Qrewards pontokat gyűjthetnek, amit a Qatar Airways 160+ úticéljának bármelyikére beválthatnak. Más programokkal ellentétben, ahol a beváltás csak bizonyos járatokra és időszakokra lehetséges, a Beyond Business program keretében az üzleti utazók a Qrewards pontokat bármely Qatar Airways járaton felhasználhatják – a szabad helyek függvényében. A program három szintje biztosítja, hogy a cégek gyorsan hozzájussanak az olyan exkluzív előnyökhöz, mint az elsőbbségi beszállás, a Privilege Club Gold státusz vagy a reptéri várók igénybevétele.

 

A Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker úr így nyilatkozott: “Mint megannyi cég globális légi fuvarozója, felismertük az exkluzív vállalati ösztönző program fontosságát. Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk ‘Beyond Business’ programunkat, amely a kis- és középvállalkozásoknak kínál exkluzív előnyöket.       

Az új, teljes körű szolgáltatást nyújtó portál egyszerűvé teszi a regisztrált felhasználóknak a Qatar Airways repülőjegyek foglalását, a Qrewards pontok beváltását, illetve az oldal segítségével könnyen nyomon követhető  az utazásra felhasználható keretösszeg is.


További információkért kérjük látogasson el a www.qatarairways.com/beyondbusiness weboldalra.

Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine
since 2018

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2021 by trip&travel.hu - All rights reserved.