Észak-Olaszországból, Piemontéből származik ez a tojás nélkül, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből készült krémes desszert.
Sokoldalú díszítése, ízesítése különlegessé teszi a jól behűtött, remegős pudingszerű finomságot.
Az alábbi receptben málnával házasítottam.
Sághi Ágnes osztotta meg velünk receptjét.

MÁLNÁS PANNA COTTA receptje
Hozzávalók / 6 adag
-
5 dl habtejszín
-
3 dl tej
-
3 ek cukor (helyettesíthető xilittel)
-
1 db vanília (kikapart belseje)
-
15 g zselatin
Elkészítés
-
A tejet a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével forrásig hevítjük.
-
A zselatint egy kevéske forró folyadékban feloldjuk, majd az egész mennyiségbe belekeverjük.
-
6 kicsi kerámiatálkát hideg vízzel kiöblítünk, és a krémet elosztjuk benne, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, akkor néhány órára vagy egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
-
Tálalás előtt a tálka oldalánál a krémet késsel meglazítjuk, esetleg a tálkát forró vízbe mártjuk, és lapos tányérra kifordítjuk az édességet, amit aztán ízlés szerint díszítünk.