top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Pannacotta_1200px.jpg

MÁLNÁS PANNA COTTA

Fotó:  Jakatics Róbert

​Észak-Olaszországból, Piemontéből származik ez a tojás nélkül, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből készült krémes desszert.

Sokoldalú díszítése, ízesítése különlegessé teszi a jól behűtött, remegős pudingszerű finomságot. 

Az alábbi receptben málnával házasítottam.

 

Sághi Ágnes osztotta meg velünk receptjét.

Italy.jpg

MÁLNÁS PANNA COTTA receptje

Hozzávalók / 6 adag

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével forrásig hevítjük.

  2. A zselatint egy kevéske forró folyadékban feloldjuk, majd az egész mennyiségbe belekeverjük.

  3. 6 kicsi kerámiatálkát hideg vízzel kiöblítünk, és a krémet elosztjuk benne, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, akkor néhány órára vagy egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

  4. Tálalás előtt a tálka oldalánál a krémet késsel meglazítjuk, esetleg a tálkát forró vízbe mártjuk, és lapos tányérra kifordítjuk az édességet, amit aztán ízlés szerint díszítünk.

© Copyright
bottom of page