NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

MÁLNÁS PANNA COTTA

Fotó:  Jakatics Róbert

​Észak-Olaszországból, Piemontéből származik ez a tojás nélkül, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből készült krémes desszert.

Sokoldalú díszítése, ízesítése különlegessé teszi a jól behűtött, remegős pudingszerű finomságot. 

Az alábbi receptben málnával házasítottam.

 

Sághi Ágnes osztotta meg velünk receptjét.

MÁLNÁS PANNA COTTA receptje

Hozzávalók / 6 adag

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével forrásig hevítjük.

  2. A zselatint egy kevéske forró folyadékban feloldjuk, majd az egész mennyiségbe belekeverjük.

  3. 6 kicsi kerámiatálkát hideg vízzel kiöblítünk, és a krémet elosztjuk benne, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, akkor néhány órára vagy egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

  4. Tálalás előtt a tálka oldalánál a krémet késsel meglazítjuk, esetleg a tálkát forró vízbe mártjuk, és lapos tányérra kifordítjuk az édességet, amit aztán ízlés szerint díszítünk.

trip&travel.hu

Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2020 by trip&travel.hu - All rights reserved.