top of page
News.jpg

A Qatar Airways sűríti budapesti járatait a nyári menetrendben

2021.03.25.

A Qatar Airways sűríti budapesti járatait a nyári menetrendben

A légitársaság jelenleg heti háromszor üzemel Boeing 787-es Dreamlinerrel Budapest és Doha között

2021. március 28-tól, a nyári menetrend szerint már négy, illetve öt alkalommal fog üzemelni a magyar és katari főváros között

 

Budapest, Magyarország – A Qatar Airways napjainkban, a pandémia időszakában is heti háromszor működtetett járatot Dohába, ráadásul a modern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel. A növekvő keresletre reagálva, a nyári menetrendben a légitársaság járatot sűrít, 2021. március 28-tól az eddigi hétfő, péntek, vasárnap napok mellett csütörtökön is közlekedtet gépet Budapestre és vissza Dohába, egészen 2021. június 13-ig. Ezt követően a hátralévő időszakban, azaz 2021. október 29-ig további 1 járattal bővül a kínálata, a plusz gép a keddi napokon fog üzemelni. Ennek következtében a légitársaság már a nyár elejétől heti 5 járattal kínál a magyaroknak kitűnő csatlakozást Dohán keresztül több, mint 130 úticélra.

 

Nyári menetrend:

Hétfő – Csütörtök – Péntek – Vasárnap (1,4,5,7) napokon, majd Hétfő – Kedd – Csütörtök – Péntek – Vasárnap (1,2,4,5,7) napokon

 

További jó hír, hogy az egzotikus Seychelle-szigetek 2021. március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt. Ez azt jelenti, hogy az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön. A hírre reagálva a Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól B787-es Dreamlinerekkel fog a szigetországba közlekedni heti 3 alkalommal. Budapestről kiváló a csatlakozás, oda-vissza kényelmes 3 óra az átszállási idő.

A közkedvelt Maldív-szigetekre is kedvező árakon lehet turista repülőjegyet vásárolni 2021. március 31-ig. 5 napos elővásárlás szükséges és minimum 7 napos kinti tartózkodás. A karantén elkerülésére érkezéskor 96 órával az indulás előtt elvégzett, és negatív PCR-teszt felmutatása szükséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jegyzet és kiegészítő információk a Qatar Airways-ről:

 

A COVID-19 járvány során Katar állam nemzeti fuvarozójának fő célkitűzése az volt, hogy az embereknek segítsen hazajutni a világ bármely pontjáról. Ennek következtében a járvány kezdete óta a fuvarozó több mint 3,1 millió utast szállított haza, és szoros együttműködésben dolgozott a világ kormányaival, cégeivel. Több mint 470 charter - és extra menetrendszerinti járatok beiktatásával, a legfrissebb IATA-adatok szerint, az egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozóvá vált.

 

A járvány kezdete óta a Qatar Airways a legfejlettebb biztonsági és higiéniai intézkedéseket hajtotta végre, ideértve a személyzeti védőfelszerelés (PPE) biztosítását a légiutas-kísérő személyzet számára és ingyenes védőfelszerelést az utasok számára. Ezenkívül a fokozott higiéniai intézkedések mellett a légitársaság volt az első nemzetközi fuvarozó, amely a Katari Légügyi Szolgálat által működtetett Honeywell ultraibolya (UV) kabinrendszert telepítette, tovább fejlesztve higiéniai fedélzeti intézkedéseit. Ezeknek a biztonsági lépéseknek az elismeréseként a Qatar Airways elérte a Gyémánt fokozatot az Airline Passenger Experience Association (APEX) Health Safety Powered by SimpliFlying auditján.

 

A többszörösen díjazott légitársaságot, a Qatar Airways-t a Skytrax nemzetközi légi közlekedési besorolási szervezet a 2019. évi díjkiosztón „A világ legjobb légitársaságának” minősítette. A légi cég ugyancsak elnyerte a „Közel-Kelet legjobb légitársasága”, „A világ legjobb üzleti osztálya” és „Legjobb üzleti osztályú ülés” díjakat, utóbbi díjjal elismerve a Qsuite üzleti osztály által nyújtott páratlan komfortot és élményt. A Qatar Airways az egyetlen légitársaság, amely öt alkalommal elnyerte az áhított „Az év Skytrax légitársasága” címet, amelyet a légi közlekedés kiválóságának csúcsaként ismernek el.

 

A Hamad Nemzetközi Repülőtér (HIA), a légitársaság otthona és központja, a közelmúltban a SKYTRAX World Airport Awards 2020 díjjal a világ 3. legjobb repülőtere közé került a világ 550 repülőtere között. Ezzel 2019-es negyedik helyről egy helyet javítva jutott fel a dobogó legalsó fokára. Ezenkívül a HIA-t hatodik éve a „Közel-Kelet legjobb repülőterének” választották.

 

A Qsuite, a Qatar Airways szabadalmaztatott terméke, az iparág első üzleti osztályú franciaágya, illetve az ülések szembefordíthatósága a térelválasztó panelek elhúzásával lehetővé teszik a szomszédos üléseken utazók számára, hogy saját privát szobát hozzanak létre, amely az első ilyen típusú az iparban. A Qatar Airways volt az első öböl-menti fuvarozó, aki csatlakozott a oneworld globális légitársaság-szövetséghez, és lehetővé tette utasainak, hogy több mint 160 ország több mint 1000 repülőteréből profitáljanak, napi 1450 indulással.

 

A Qatar Airways büszkén támogatja számos olyan izgalmas nemzetközi és helyi kezdeményezéseket, amelyek célja a globális közösség gazdagítása. A Qatar Airways, a FIFA hivatalos partnere, számos legfelsőbb szintű sportesemény hivatalos támogatója, köztük a FIFA Katar 2022 ™ világbajnokságának is.

 

 

A Qatar Airways Cargo, a világ egyik vezető nemzetközi légi árufuvarozója világszínvonalú dohai csomópontján keresztül világszerte több mint 60 teherszállító célállomást szolgál ki, emellett a személyszállító repülőgépek gyomrában lévő rakományokat egy átfogó globális hálózatba szállítja. A Qatar Airways teherflottája 2 db Boeing 747-8, 21 db Boeing 777 és 4 db Airbus A330 teherszállítót tartalmaz.

 

A Qatar Executive a Qatar Airways Group magánrepülőgép-charter részlege. A luxusrepülőgép-szolgáltatások világszerte bérelhetők az üzemeltető teljes tulajdonú üzleti sugárhajtású flottájának fedélzetén. A Qatar Executive a Gulfstream G700, a világ első kereskedelmi szolgáltatója a Gulfstream G500-nak és világszerte a G650ER legnagyobb kereskedelmi szolgáltatója.

A Qatar Executive szolgáltatási portfóliója magában foglalja a repülőgép-kezelést, a karbantartást és a vezetékes szolgáltatói szolgáltatásokat is

 

További információk: Qatar Airways Group, Vállalati Kommunikációs osztály (Corporate Communications Department)

Tel: +974 4022 2200

master_image_copy_960x960 (3).jpg
Háttérfotó: (c) Jakatics Róbert
bottom of page