top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Quiche_2500px.jpg

Quiche

Fotó:  Jakatics Róbert

​Íme egy francia étel, amit reggeltől estig, a nap bármely szakában ehetünk, fantáziánktól függően készíthetünk és akit csak megkínálunk vele, az mind a tíz ujját megnyalja utána. Fogyaszthatjuk hidegen, melegen, készíthetjük húsosan, zöldségesen, a lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt. Sághi Ágnesnek köszönjük e laktató finomság receptjét.

250px-Flag_of_France.svg.png

QUICHE receptje

Az alaphoz

A rakományhoz

Elkészítés:

 

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, belereszeljük a hideg vajat. Az ecetet a tejbe csepegtetjük, majd a végén összegyúrjuk a tésztát (igen, tojás nélkül). Legalább 1 órán át hideg helyen pihentetjük.

  2. A padlizsánt megmossuk felkockázzuk, és besózzuk.

  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a feldarabolt paprikát. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, én még egy kis toszkán fűszerkeveréket tettem bele (ami tartalmaz szárított fokhagymadarabokat, bazsalikomot, oreganot és chilipelyhet, tehát pikánsan csípős).

  4. Ha a padlizsán már eleget izzadt, kissé kicsavarjuk, rádobjuk a hagymás-paprikás keverékre, és rövid idő alatt nem túl löttyedtre pároljuk.

  5. Amikor a tészta kipihente magát, kb. 25 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. A kivajazott quiche formába beleterítjük, körben a szélét egyenesre igazítjuk, villával megszurkáljuk és rózsaszínűre sütjük.

  6. Míg sül, felverjük a 3 tojást pici sóval és borssal, hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet és a tejfölt.

  7. Ha a tészta rózsaszínűre sült, kivesszük a sütőből, bekenjük a tojásos keverékkel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült zöldségeket. A tojásos masszába beleszórjuk  a reszelt sajtokat, és az egészet ráöntjük a zöldségekre. 

  8. Paradicsomkarikával díszítjük.

© Copyright
bottom of page