NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

SALEP

Fotó:  Jakatics Róbert

Török kávézókban találkozni ezzel a finom, krémes  állagú, sűrű,forró itallal.  Fahéj illatú édesség, téli estéken élvezet kortyolgatni. 

Az eredeti salep  egy bizonyos orchideafajta gyökerének őrleményéből készül, aminek különféle jótékony gyógyító hatásokat tulajdonítanak és aranyárban mérik. Intenzív íze miatt erős hígításban is élvezhető, de ha magunk szeretnénk házilagosan előállítani, akkor kukoricakeményítővel próbálkozzunk. (Vagy vegyünk instant salep port.)

Sághi Ágnes receptje.

SALEP receptje

Hozzávalók / 2 adag

Elkészítés

  1. A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük.

  2. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az italunkat. A cukrot vagy helyettesítőjét csak a legvégén adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük.

  3. Hőálló pohárba vagy bögrébe töltjük, és a tetejét alaposan megszórjuk fahéjjal.

trip&travel.hu

Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2020 by trip&travel.hu - All rights reserved.