top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Salep_1200px.jpg

SALEP

Fotó:  Jakatics Róbert

Török kávézókban találkozni ezzel a finom, krémes  állagú, sűrű,forró itallal.  Fahéj illatú édesség, téli estéken élvezet kortyolgatni. 

Az eredeti salep  egy bizonyos orchideafajta gyökerének őrleményéből készül, aminek különféle jótékony gyógyító hatásokat tulajdonítanak és aranyárban mérik. Intenzív íze miatt erős hígításban is élvezhető, de ha magunk szeretnénk házilagosan előállítani, akkor kukoricakeményítővel próbálkozzunk. (Vagy vegyünk instant salep port.)

Sághi Ágnes receptje.

tr.png

SALEP receptje

Hozzávalók / 2 adag

Elkészítés

  1. A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük.

  2. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az italunkat. A cukrot vagy helyettesítőjét csak a legvégén adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük.

  3. Hőálló pohárba vagy bögrébe töltjük, és a tetejét alaposan megszórjuk fahéjjal.

© Copyright
bottom of page