News.jpg

your next safe destination

SARDINIA

2020.07.17.

Ezzel a címmel szervezett a Szárd Autonóm Tartomány egy színes bemutatkozó rendezvényt Budapesten.

Ez volt a második olyan promóciós rendezvény, amelyet a Szardínia régió és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara közös együttműködéssel szervezett a régió népszerűsítésére.

A "Sardinia you next safe destination" elnevezésű rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy a Covid-19 járvány miatt kialakult turisztikai szünet után újrainduljon a turistaforgalom Szardínia és a Duna-vidék országai (Magyarország, Szlovákia és Ausztria) között, közvetlen légi járatokkal, szardíniai repülőterekkel.

A rendezvény tiszteletbeli vendége a Szárd Autonóm Tartomány Turizmusért Felelős Tanácsosa, Gianni Chessa volt, aki munkatársai és az olasz turisztikai szektor képviselői kíséretében jelent meg a rendezvényen. A szakemberek igyekeztek kapcsolatokat kiépíteni a magyar utazásszervezőkkel és újságírókkal.

A július 16-án, az Akademia Italia által rendezett "Szardínia napján" az utazásszervezők és újságírók számára készített videók és műszaki szemléltető bemutatók mellett lehetőség nyílt megismerni néhány tipikus szardíniai ételt, illetve ezek kóstolójára is, amelyeket Tommaso Sussarello élelmezési és borászati szakértő vezetett. A termékek között szerepeltek különböző korú szardíniai pecorino (juh) sajtok, a Barbagia-hegység hagyományos szalámija, a ropogós Carasau kenyér, a Cannonau borok és Bitti város kézműves sörei. Az Akademia Italia magyar szakácsai speciális képzést kaptak a szardíniai gasztronómiáról és kiváló hagyományos szigeti ételeket készítettek. Ezen ételek között megkóstolhatták a "Gnocchetti alla Campidanese"-t, a Tanda és a Spada di Thiesi cég tésztáit és a Cherchi di Tissi cég extra szűz olívaolaját. Végül az asztalra került egy finom meglepetés is, amit örömmel fogyasztott el a közönség. Az édesség alapanyagai mind Szardíniáról származik: juh ricotta, narancshéj, mazsola, méz és mogyoró.

Si è tenuta a Budapest nei giorni 15-16 luglio la prima manifestazione promozionale organizzata attraverso l'impegno congiunto di Regione Sardegna, la società slovacca Promoeuro s.r.o e la Camera di Commercio Italiana in Ungheria .

 

La manifestazione denominata "Sardegna, your next safe destination" è stata realizzata col preciso scopo di riavviare dopo la pausa dovuta al Covid19 i traffici turistici tra la Sardegna e le nazioni di area danubiana (Ungheria, Slovacchia e Austria), nazioni collegate attraverso volo aereo diretto con gli aeroporti della Sardegna.

 

Ospite d'onore della manifestazione è stato l'assessore al turismo della Regione Autonoma della Sardegna, onorevole Gianni Chessa  accompagnato dal suo staff, che ha incontrato durante le giornate di incontri i vari rappresentanti del Sistema Italia, tour operators e giornalisti, ungheresi e della area danubiana.

 

Gi incontri sono iniziati in occasione di un party d'onore organizzato il giorno 15 luglio dall'Ambasciatore di Italia a Budapest, S.E. Massimo Rustico presso la sua residenza, mentre la giornata successiva del 16 luglio è stata dedicata dalla struttura polifunzionale di Akademia Italia ad una "giornata Sardegna" promozionale.

 

La "Giornata Sardegna" del 16 luglio presso Akademia Italia, oltre i video e gli incontri di taglio tecnico illustrativo per i tour operatori e giornalisti, ha visto la presentazione di alcuni prodotti agroalimentari tipici sardi e alcune degustazioni guidate dall'enogastronomo Tommaso Sussarello. Tra i prodotti assaggiati i formaggi pecorini sardi di diverse stagionature, i salumi tradizionali delle montagne della Barbagia, il croccante pane Carasau, il vino Cannonau e le birre artigianali provenienti dal paese di Bitti. I cuochi ungheresi della Akademia Italia hanno ricevuto formazione specifica sulla gastronomia sarda ed hanno confezionato eccelenti piatti della tradizione isolana. Tra queste pietanze particolari si è potuto degustare il piatto isolano degli "Gnocchetti alla Campidanese" con pasta del pastificio Tanda e Spada di Thiesi e olio extravergine Cherchi di Tissi. Infine è stato preparato un delizioso semifreddo a sorpresa con utilizzo di materie prime 100% Sardegna, ricotta ovina, scorza di arancia, uva passa, miele e nocciole.

(Giovanni Chessa úrral készített beszélgetésünket az Interjú rovatunkban olvashatják)

trip&travel.hu

Utazási és életmód magazin  -  Travel and Lifestyle Magazine

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a trip&travel.hu nem vállal felelősséget.

  • Facebook Social Icon
Copyright © 2018-2020 by trip&travel.hu - All rights reserved.