top of page

NÉPEK KONYHÁJA - RECEPTEK

PEOPLE'S CUISINE - RECIPES

Indiai kenyér_vágott.jpg

TAWA PARATHA

indiai lepénykenyér

Fotó:  Jakatics Róbert

Jalfrezi csirke_1200px.jpg

pl. a Jalfrezi csirkéhez (is) fogyaszthatjuk

Az indiai konyha gazdag ízvilágához kiváló köretként ajánljuk ezt a tulajdonképpen egyszerű kenyérlepényt, még akkor is, ha az európai etikettnek megfelelően késsel-villával próbáljuk fogyasztani pl. az oldalunkon ajánlott Jalfrezi csirkével. Viszont, ha az itteni szokásainkon átlendülünk, akkor törjünk belőle bátran, tunkoljuk, mártogassuk - csak, mint ők - ezeket a lédús, szaftos indiai fogásokat. 

Sághi Ágnestől kaptuk ezt a receptet

flag-of-india.jpg

TAWA PARATHA receptje

Hozzávalók / 4 adag

Elkészítés:

  1. A lisztet összegyúrjuk a sóval, sütőporral, és annyi vízzel, hogy közepes keménységű, nyújtható tésztát kapjunk.

  2. A tésztából 8 gombócot csinálunk. (Kicsit nagyobb tojásnyi méretűek lesznek.)

  3. Egyesével kinyújtjuk, kb. 20 cm átmérőjűre, majd kicsit az ujjunkkal megkenjük olajjal a felületét.

  4. A felső szélénél fogva legyezőszerűen összehajtogatjuk.

  5. Csiga formájúra körbetekerjük.

  6. Majd rátenyerelünk, és újra kinyújtjuk.

  7. Zsiradék nélküli teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütjük, majd még melegen megkenjük vajjal.

  8. Mártogatós indiai fogásokhoz fogyasztjuk.

   a Jalfrezi csirke receptje

© Copyright
bottom of page